Maak er een kleurrijke Moederdag van

Een prachtig boeketje bloemen krijgen van je kleine spruit op Moederdag: het is en blijft een heerlijk gevoel. Misschien is het wel nog leuker om er samen met het hele gezin op uit te trekken in jullie nieuwste lente-outfits? De indrukwekkende bloemenpracht die je kan gaan ontdekken bij Orchideeën Petrens is dan vast en zeker iets voor jou. Doe jezelf een uitstapje cadeau terwijl je kids volledig openbloeien in dit ongerepte bloemenparadijs !

EEN WONDERE WERELD

In de prachtige omgeving van kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem, temidden de idyllische Leievallei, ligt er een wondere wereld vol geur en kleur verscholen. Hier, op een steenworp van onze winkel in Gent, vind je al ruim een eeuw de orchideeënkwekerij van de familie Petrens. De imposante, witte serres in Victoriaanse stijl zorgen voor het perfecte decor waarin je kinderen kunnen stralen. De frisse, vrolijke tinten van onze lentecollectie zijn het perfecte contrast voor de serres en lijken wel rechtstreeks geïnspireerd door alle flora die het bloemenbedrijf rijk is. En ook hier heeft alles een verhaal… 

AO76

KENNIS DOORGEVEN

Al 5 generaties lang, sinds 1887, onderhoudt men hier meer dan 1000 orchideeënsoorten ! Er is hier nog amper sprake van een job, maar meer van een passie die over de generaties werd overgeleverd. Dat enthousiasme zie je ook in orchideeënjager van dienst Hendrik, die de wereld rondreist op zoek naar de meest zeldzame en tot de verbeelding sprekende exemplaren. Net als bij AO76 begrijpen ze bij Petrens dat het belangrijk is om te blijven vernieuwen, maar dan op een duurzame manier en steevast op Belgische bodem.

EEN BEDREIGDE SOORT

Het uitbreiden van die kennis is belangrijk, want veel orchideeën zijn intussen bedreigd. Net daarom wil de kwekerij onder leiding van Hendrik zoveel mogelijk soorten beschermen. Met zo’n toewijding zouden we hem meteen als lid van onze BeKindCrew kunnen opnemen ! Dankzij zijn inzet en het voortdurende onderzoek van hem en zijn familie tellen de serres zo al meer dan 1000 verschillende soorten.

BRENG EEN BEZOEK

De ongeziene pracht van de orchideeën in bloei, de historische praal van de Victoriaanse serres en de pittoreske omgeving van de streek maken van orchideeënkwekerij Petrens een must-do voor het hele gezin. Proef samen van de lente tussen de fleurige ranken en waan jullie één met de natuur !

Spelenderwijs komen je kleinsten meer te weten over de rijke geschiedenis van de kwekerij en haar kleurrijke bewoners. En intussen snuiven ze niet enkel de heerlijke bloemengeur op, maar ook de sfeer van een unieke locatie !

*Op Moederdag kan je deze kwekerij Petrens bewonderen van 9u tot 12u.

 

Placeholder text for benefit 1 Placeholder text for benefit 2 Placeholder text for benefit 2